Artist’s impression van het interieur. Nickl & Partner Architekten Schweiz AG.

Bunnik, 18 september 2018 – ETH Zürich (de Zwitserse technische universiteit) heeft BAM opdracht verleend voor de bouw van het nieuwe laboratorium- en onderzoekscentrum BSS (Biosystems Science) op de Schällemätteli-campus in Bazel. De opdrachtsom bedraagt meer dan € 90 miljoen. De bouwwerkzaamheden door een joint venture tussen BAM Swiss en BAM Deutschland zijn onlangs van start gegaan. BAM verwacht het project in het najaar van 2021 op te leveren.

Het project – ontworpen door Nickl & Partner Architekten Schweiz AG – omvat de bouw van laboratoria, kantoren en collegezalen, alsmede enkele clean rooms en horecafaciliteiten. Het belangrijkste architectonische kenmerk van het project wordt gevormd door een indrukwekkend atrium, voorzien van een glazen dak. Het centrum BSS heeft een totale vloeroppervlakte van circa 37.500 m2, verdeeld over negen verdiepingen met extra ruimte voor de technische installaties op het dak.

In 2016 voltooide BAM Swiss succesvol het wooncomplex HWO met 498 flats voor meerdere studenten en eenpersoonsstudio’s op de ETH-campus in Zürich.

Bron: www.bam.com