Nederland komt steeds voller te liggen met kabels en leidingen.
Het uitgraven van leidingen wordt dan ook een steeds lastigere klus. Schade komt vooral voor, bij het graven van sleuven in risicovolle omgevingen en dit kan grote gevolgen hebben. Van waterschade tot stroomuitval en dit terwijl de oplossing voor de hand ligt.

Grondzuigen is sneller, nauwkeurig en het beperkt schade aan kabels, leidingen en boomwortels  tot een minimum. Grondzuigwagens zijn speciaal ontwikkeld om grond te zuigen en de risico’s van het graven te verminderen. Het grondzuigen is sneller, nauwkeurig en het beperkt schade aan kabels, leidingen en boomwortels tot een minimum.

De kleine ruimte
Ook voor lastig bereikbare ruimtes zoals kruipruimtes en kelders is grondzuigen een logische keuze.  Via een slang, met een diameter van 25 centimeter, wordt grond op nagenoeg iedere moeilijk bereikbare locatie weggezogen.
De krachtige installatie zuigt via een luik of een kleine opening in de fundering alle grond, zand en stenen op. Zonder hulp van graafmachines worden zo diepere kruipruimtes en kelders onder bestaande bouw gecreëerd.

Vaccuüm zuigwagens
GM Damsteegt maakt voor deze werkzaamheden gebruik van de ADR gecertificeerde Amphitecâgrondzuigwagen met vaste operator. Ze zijn inzetbaar voor verschillende toepassingen. Te denken valt aan het zuigen van droge stoffen, zware sludges zoals bagger en of drijfzand  en ADR vervuilde producten. Dit gaat op efficiënte wijze naast de machine -met behulp van een krachtige radiografisch bediende grondzuigarm- of op langere afstanden zoals op de afbeelding met een flexibele slang. Tevens zijn deze machines voorzien van een blaassysteem waarmee we allerlei bulkgoederen zoals zand, grind en schelpen kunnen verblazen.

Ventilator Zuigwagens
De andere techniek die Damsteegt in huis heeft, zijn de RSP ventilator zuigwagens. Tijdens dit proces, het zuigen, creëert de ventilator een luchtstroom van maximaal 44.000 m³ / h. Met deze kracht kan zo goed als alles opgezogen kan worden. De afzuigslang kan worden bediend door middel van een op afstand bedienbare arm. Ook kan de wagen van af de afstandsbediening rijden waardoor er sneller en veiliger kan worden gewerkt. Hierdoor zijn deze wagens uitermate geschikt om kabels en leidingen bloot te leggen.

Kosten besparen
Het gebruik van grondzuigwagens is behoorlijk wat effectiever dan conventionele graafmethoden en vervangt de tijd- en kosten intensieve werkzaamheden die met de hand worden uitgevoerd in verschillende sectoren.
Grondzuigwagens zijn direct klaar voor gebruik, werken op een milieuvriendelijke manier, bieden een hoge mate van industriële veiligheid, vereisen weinig ruimte en zuigen door kleine openingen.
Het gebruik van grondzuigwagens resulteert tevens in minder inzet van personeel, immers: traditioneel vereist een afgraafklus 3 werknemers, een graafmachine en vrachtauto. Voor diezelfde klus kunt u ook kiezen voor één grondzuigwagen met vaste operator.

Dit is niet alleen waar Damsteegt voor staat, de verhuurspecialist heeft op meerdere gebieden geïnvesteerd in innovatieve  machines. Zij leveren van a tot z, om zo de klant te ontzorgen en de gehele klus uit te voeren. Met een groot assortiment aan hulp en aanbouw stukken, wordt een standaard machine nog optimaler in gebruik.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden, kijk dan op www.gmdamsteegt.nlof neem direct contact op via 0184-692 767