Boels Rental, één van Europa’s meest gerenommeerde verhuurbedrijven, breidt haar huurvloot uit met honderd knikladers van Tobroco-Giant. Het gaat om machines van het type V452T X-TRA. Tijdens Bauma is de sleutel van de eerste machine door directeur/eigenaar Toine Brock overhandigd aan Volker Blome, Manager Product Ontwikkeling bij Boels Rental.

De machines worden vanaf half april gedurende 2019 gefaseerd uitgeleverd. De compacte wielladers zijn daarna beschikbaar bij vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

“Bestaande Boels klanten vroegen specifiek om een Giant machine vanwege de snelheid als het gaat om heffen en rijden”, aldus Matti Moenen, Inkoopmanager bij Boels Rental. “Ook de gemakkelijke bediening wordt als zeer prettig ervaren. Daarbij stemmen we ons verhuurassortiment continue af op de wensen en behoeften van onze klanten”, benadrukt hij. “De keuze voor Tobroco-Giant was snel gemaakt. Niet alleen vanwege de betrouwbaarheid en lage onderhoudskosten, maar ook vanwege het uitgebreide netwerk aan Giant-dealers, waardoor er altijd regionaal service kan worden verleend.”

Boels Rental heeft voor de X-TRA variant gekozen van de V452T. Door het lagere voorframe blijft het zwaartepunt van de last ten opzicht van de machine laag aan de grond en dit resulteert in een kiplast van 2.600 kg. Door het verlaagde voorframe heeft de gebruiker tevens goed zicht op het werk en kan hierdoor nauwkeurig en veilig werken. Deze voordelen maken de machines uitermate geschikt voor werkzaamheden in de (wegen)bouw, sloop en grondwerkzaamheden. Een 45 pk dieselmotor van Kubota in combinatie met de hydrostatische 4 wiel aandrijving met automotive besturing en limited sper op beide (8 tons) assen zorgt altijd voor voldoende grip, veel trekkracht en een soepele beweging.

Toine Brock: “Wij zien de samenwerking met Boels Rental als een bevestiging dat investeren in kwaliteit zich uitbetaald. De V452T X-TRA is reeds jaren één van onze best verkopende modellen. De kniklader staat bekend om zijn compacte afmetingen, prestaties en maximale inzetbaarheid. Door op een innovatieve manier machines te ontwikkelen en te produceren blijven GIANT machines concurrerend op het gebied van prijzen, zonder dat er concessies gedaan worden op het gebied van betrouwbaarheid. We hopen dat deze samenwerking de komende jaren zelfs verder uitgebreid kan worden.”

Boels Rental staat in de top 25 van verhuurbedrijven wereldwijd. Machineverhuur is de kernactiviteit van Boels Rental. Met meer dan 400 vestigingen in Nederland, Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk, Luxemburg, Oostenrijk, Tsjechië, Polen, Italië, Slowakije en Zwitserland verhuurt Boels de modernste en nieuwste machines en gereedschappen.