Rigter Handelsonderneming uit Eemnes heeft bij meerdere klanten proeven gedaan met hydraulische zaagmachines, deze zaagmachines kunnen de meeste soorten materiaal wel zagen of slijpen.

In het heden en verleden was / is dit voornamelijk handwerk wat arbeidsintensief is en af en toe ook risico’s met zich meeneemt. Daarnaast is het lastig personeel voor dit soort werk te vinden.
Nu de proeven met de zaagmachines zeer geslaagd zijn, is er steeds meer informatie beschikbaar welke zaagbladen of slijpschijven geschikt zijn voor welk materiaal.
Ook het toerental en de eventuele hoeveelheid zaagbladkoeling is zijn erg belangrijk.
De proeven zijn gedaan bij Hoeben uit Kampen en bij van Helmond uit Culemborg.

Er is getest met de merken Hemos en Echnida en meerdere soorten materiaal en toepassingen zoals: windmolenwieken, blokken aluminium, koper, condensors van verschillende materialen, kabels van verschillende soorten, plaatstaal en nog veel meer.
Voor compacte grote blokken aluminium en koper is Rigter Handelsonderneming nog bezig een bandzaagmachine te ontwikkelen, hierover later meer.

Niet alleen gaat het werk in veel gevallen sneller ook de veiligheid wordt vergroot en de productie kan doorgaan of het nou mooi of slecht weer is.
Voor de klanten betekent het dat de voorraad moeilijk te verwerken materiaal toch verwerkt wordt en dat zo het geïnvesteerde vermogen weer in de roulatie komt.
Een win – win situatie voor iedereen.

Voor meer vragen mail naar: info@kinshofer.nl. of zie de websitewww.kinshofer.nl, ook voor meer foto’s en filmpjes.