Het belang van een gecertificeerde draadloze afstandsbediening

Het Safety Event van uitgeverij MyBusinessMedia beleeft dit jaar haar tiende editie met als centrale thema: ‘Verleden, heden en toekomst van machineveiligheid, zijn we op de goede weg?’ Een heus jubileumjaar dus, waarin Tele Radio haar steentje bijdraagt aan één van de hoofddoelen van het Safety Event: kennis delen om technici en technisch managers bewust te maken van risico’s en gevaren, de geldende wet- en regelgeving én de beschikbare oplossingen. Tele Radio sponsort het event en is tevens aanwezig op de zogenaamde Safetymarkt die deelnemers in de verschillende pauzes kunnen bezoeken.

Tele Radio is ambassadeur van veilig werken. Enerzijds blijkt dit uit het productassortiment dat bestaat uit draadloze afstandsbedieningen voor uiteenlopende toepassingen. Hiermee zijn zware of gevaarlijke werkzaamheden uitermate veilig uit te voeren voor mens en omgeving. Maar Tele Radio gaat nog een stapje verder door een deel van haar producten te certificeren voor SIL3, PLd of PLe. Hiervoor wordt samengewerkt met onafhankelijke keuringsinstanties: de zogenaamde ‘Notified Bodies’.

Safety Event
Deelname als sponsor en standhouder op de Safetymarkt van het Safety Event op 14 mei in het Evoluon in Eindhoven past daarom uitstekend bij de filosofie van het bedrijf. Het is namelijk bij uitstek het event en de locatie om kennis te delen met onder meer ontwerpers, OEM-ers, technisch managers, onderhoudsmanagers, machineparkbeheerders, engineers, gebruikers en kwaliteitsmanagers.

Het gunstige klimaat om kennis te delen hangt onder meer samen met het feit dat de deelnemers aan het Safety Event over het algemeen serieuze en geïnteresseerde bezoekers zijn die daadwerkelijk voor de inhoud komen. Een deel van hen is al jaren klant of partner van Tele Radio. De gesprekken liggen daarom vaak al snel op een hoog niveau en bieden de mogelijkheid om dieper in te gaan op veiligheid in combinatie met draadloze afstandsbesturingen.

Thema’s
Een gespreksthema is onder andere de certificering van de draadloze afstandsbedieningen conform SIL3, PLd of PLe. Of de modulaire opbouw van deze draadloze modules waardoor eindgebruikers deze nauwkeurig kunnen afstemmen op hun specifieke applicaties. Belangrijk in het kader van ergonomisch en veilig werken. Met beide thema’s biedt Tele Radio een kijkje in de keuken van modern en veilig bedienen in veeleisende omstandigheden binnen de industrie, offshore, bouw en olie- en gasindustrie. Meer informatie op www.safetyevent.nl