Het familiebedrijf bestaat dit jaar 30 jaar en wat toen begon met een schep en een kruiwagen is uitgeroeid tot een allround bedrijf op het gebied van grond- weg- en waterbouw en groenverzorging. Sinds vijf jaar is ook de tweede generatie Veenman werkzaam binnen de onderneming. De eerste jaren in een uitvoerende functie en inmiddels werkt Geert Veenman op kantoor en bereid hij alle werkzaamheden voor.

“De GIANT’s zijn een visitekaartje voor het bedrijf
In juni vorig jaar was Veenman op zoek naar een extra wiellader omdat er simpelweg altijd werk voor is. De machine moest geschikt zijn voor het aanvoeren van pakken stenen en zand, vlak zetten van de ondergrond, tegels uitrieken en eenvoudig in gebruik zijn omdat al het personeel met de machine werkt. “We hebben contact opgenomen met Den Hartog Bouwmaterieel om informatie in te winnen en daarna viel de keuze al snel op de V5003 X-TRA HD. Dit omdat GIANT machines bekend staan om hun hoge laadvermogen in vergelijking met het beperkte gewicht. De machine is uitgerust met diverse opties als een automatisch smeersysteem, cabine, led werk- en flitslampen.”
Begin dit jaar kwam daar nog een D332SWT X-TRA bij ter vervanging van een machine. “We raakten overtuigd van de capaciteit van deze kleine machine toen we bij een collega zijn gaan kijken. Iedereen heeft proef mogen draaien en daarna hebben we de knoop doorgehakt. Bijkomend voordeel is dat aanbouwdelen als een veegbezem en stenenklem tussen beide knikladers  uitwisselbaar zijn. Daarnaast vinden wij het belangrijk om het bedrijf de juiste uitstraling te geven. Dit doen we door dezelfde merken te kiezen als het bijvoorbeeld gaat om wielladers en kranen. Ook zijn beide machines in de kenmerkende groen-witte kleuren van Veenman Westland gespoten. De GIANT’s zijn namelijk een visitekaartje voor het bedrijf.”

Vertrouwd onderhoud
Omdat de machines belangrijk zijn voor de uitstraling van het bedrijf en ze bijna dagelijks gebruikt worden loopt de service en het onderhoud via GIANT-dealer Den Hartog Bouwmaterieel uit Montfoort. “Voor ons is het van belang dat de machines goed blijven en daar hoort regelmatig onderhoud bij. Den Hartog is wat dat betreft erg flexibel want we maken een afspraak als we in de regio werken. Dan leveren we de machine ’s morgens af en staat deze aan het eind van de dag weer klaar om mee naar het Westland te nemen. Inmiddels doen we reeds 15 jaar zaken met Den Hartog en dat voelt voor ons vertrouwd. Zowel als het gaat om de aanschaf van nieuwe machines als op het gebied van onderhoud en service.”